Vi kör final i Västerås!

Efter alla problem och den dåliga farten i höljes så var vi extra laddade för ett bra resultat i Västerås. Vi hade löst problemet med den dåliga effekten ur motorn och renoverat växellådan.

Material från RN-Motorsport

Deltävling 3 som var på lördagen var kämpig. Nu hade vi nya problem att lida av utan att kunna göra nått åt dem. Det första var att generator remmen hoppade av efter varje heat. Och det andra att kopplingscylindern överhettade efter ca 2-3 varv vilket gjorde att jag inte kunde växla upp till tredje växeln och fick köra på tvåan de sista varven. Jag körde mig till en 6:e start plats i semifinalen men bättre än så blev det inte.

Vid deltävling 4 på söndagen hade jag fått upp farten bra men ett dåligt startspår i Q1 från ruta 6 gjorde att jag inte riktigt kunde komma fram som jag ville. Där blev det en 10:e tid.

10:e plats i Q1 betyder att jag fick en bättre startposition i Q2 från 4:e rutan. Jag körde om en bil och kom i mål som 2:a och en 4:e tid totalt. En riktigt bra tid med tanke på att kopplingen inte fungerade som den skulle.

4:e plats i Q2 betyder fjärde startrutan i Q3 där jag kör med de topp 6 snabbaste. Det går helt okej där och kommer in som 4:a och får en 5:e tid så åter igen en riktigt bra tid.

Nu låg jag på en 6:e plats i totalen och startar därmed från andra startled på 3:e plats i semifinal 2. Det var ett långt uppehåll mellan kvalet och finalerna så min koppling fick kylas ned rejält innan start. Jag tappade en placering ner till 4:e efter starten men jag lyckades med en mycket viktig omkörning och tog över tredje platsen igen i kurva 3. Jag höll den till mål och tog mig vidare till finalen. Det var riktigt skönt att lyckas ta sista finalplatsen. Inget jag trodde var möjligt med en växel mindre än vanligt.

Finalen var nästan direkt efter semifinalen och min koppling var väldigt het. Så jag kunde helt enkelt inte göra mer än en att köra in på min 6:e plats, jag försökte attackera för 5:e plats men det fattades lite fart för det. Men vi kunde ändå känna oss nöjda över att ha tagit den 6:e platsen totalt i JSM.

Fler nyheter

SM-Finalen i Rallycross livesänd 2021

Planeringen för kommande års SM i rallycross börjar utkristallisera sig än mer. Nu är 2021-kalendern satt och klart är också att det blir en livesänd Superfinal i Arvika när SM-medaljerna ska delas ut i augusti 2021.

Rallycross SM

Det lyckade konceptet med en Superfinal är kvar när rallycrossen nu sätter planerna för kommande års SM-serie. Serien får även värdefullt tillskott av Supercar Lites, som blir en del av hela säsongens SM-tävlingar 2021.

Efter månader av jobb för att få en bil klar i tid för de två första deltävlingarna av Rallycross JSM i Höljes så hinner vi precis få bilen i ordning i tid. Jag får därmed köra mina första meter med den helt nybyggda bilen i depån på vägen till besiktningen på fredagen.