Tuff Rallycross debut i Höljes

Efter månader av jobb för att få en bil klar i tid för de två första deltävlingarna av Rallycross JSM i Höljes så hinner vi precis få bilen i ordning i tid. Jag får därmed köra mina första meter med den helt nybyggda bilen i depån på vägen till besiktningen på fredagen.

Material från RN-Motorsport

Det började med att motorn gick mycket dåligt i Q1 och utifrån dom förutsättningarna så kunde jag inte göra mer än att bara köra runt och ta bilen i mål.

Vi kunde inte hitta något direkt fel med bilen utan vi fortsätter köra Q2 med samma problem och har fortsatt ingen fart på motorn. Men inte nog med det så började även växellådan bli svårväxlad också.

I Q3 så blir växellådan allt mer svårväxlad och tillslut så tappade jag treans växel. Men vi lyckades lösa det problemet och kunde fortsätta köra nästa deltävling dagen efter. Men med samma motorproblem så det blev mer som en tränings helg än en tävling.

Men till Q3 i deltävling två av Rallycross SM på söndagen så började det regna och det var riktigt blött på banan. Det låga greppet på banan hjälpte mig en del då de andra inte får samma nytta av deras motorstyrka. Så jag lyckades med en omkörning av en bil på sista varvet i sista kurvan. Så det blev höjdpunkten för den helgen.

Fler nyheter

SM-Finalen i Rallycross livesänd 2021

Planeringen för kommande års SM i rallycross börjar utkristallisera sig än mer. Nu är 2021-kalendern satt och klart är också att det blir en livesänd Superfinal i Arvika när SM-medaljerna ska delas ut i augusti 2021.

Rallycross SM
LÄS MER
Tre dubbeltävlingar och en Superfinal för Rallycross SM 2021

Det lyckade konceptet med en Superfinal är kvar när rallycrossen nu sätter planerna för kommande års SM-serie. Serien får även värdefullt tillskott av Supercar Lites, som blir en del av hela säsongens SM-tävlingar 2021.

Rallycross SM
LÄS MER
Hård avslutning på Junior SM

Vi kommer till Westombanan med stora förhoppningar då Arvika arrangerar stor SM-final med livesändning på SVT. Men efter att ha laddat till 110% så avslutar vi den med en rejäl rullning in i räcket.​

Rallycross SM
LÄS MER
Vi kör final i Västerås!

Efter alla problem och den dåliga farten i höljes så var vi extra laddade för ett bra resultat i Västerås. Vi hade löst problemet med den dåliga effekten ur motorn och renoverat växellådan.

Rallycross SM
LÄS MER