Tre dubbeltävlingar och en Superfinal för Rallycross SM 2021

Det lyckade konceptet med en Superfinal är kvar när rallycrossen nu sätter planerna för kommande års SM-serie. Serien får även värdefullt tillskott av Supercar Lites, som blir en del av hela säsongens SM-tävlingar 2021.

Material från Svensk Bilsport

Tre dubbelhelger och en Superfinal. Det är vad som väntar kommande säsong.

– Finalhelgen vi körde förr året var verkligen en succé med kanonhäftiga fighter i direktsänd TV, det vill vi upprepa även nästa säsong, säger Magnus Krokström, Svensk Bilsports rallycrossutskott och fortsätter.
– Vi är i väldigt speciella tider just nu, men vi planerar att vi ska köra tävlingar i norradelen av landet och i Mellansverige, men exakt var och när vet vi inte nu, säger Krokström.

Den kommande säsongen fortsätter även samarbetet med RX Promotion som driver RallyX
– Vi har världens bästa förare i Rallycross och vi har en bredd från Folkrace, via nationella klasser till de värsta bilarna och det är viktigt att vi fortsätter att bygga vidare på det arvet och utveckla oss ännu mer, både i bra arrangemang, men även med jämna och bra klasser, säger Jan-Erik Steen RX Promotion.

Nytt för 2021 är att klassen med den fyrhjulsdrivna enhetsbilen Supercar Lites kommer köra i SM-seriens samtliga tävlingar. Något som är efterlängtat bland förarna.

– Jag har pratat med många förare i klassen som är sugna på att köra mer och med Supercar Lites i SM kan vi tillmötesgå det och det känns bra. De får mer bilkörning och arrangörerna och SM-serien får ett större startfält, säger Jan-Erik Steen RX Promotion.

SM-året i Rallycross kommer avgöras med tre dubbeltävlingar och en Superfinal och just nu pågår arbetet med de sista detaljerna exakt när och var tävlingarna ska köras något som kommer presenteras när allt är klart.

/Svensk Bilsport – sbf.se

Fler nyheter

SM-Finalen i Rallycross livesänd 2021

Planeringen för kommande års SM i rallycross börjar utkristallisera sig än mer. Nu är 2021-kalendern satt och klart är också att det blir en livesänd Superfinal i Arvika när SM-medaljerna ska delas ut i augusti 2021.

Rallycross SM
LÄS MER
Hård avslutning på Junior SM

Vi kommer till Westombanan med stora förhoppningar då Arvika arrangerar stor SM-final med livesändning på SVT. Men efter att ha laddat till 110% så avslutar vi den med en rejäl rullning in i räcket.​

Rallycross SM
LÄS MER
Vi kör final i Västerås!

Efter alla problem och den dåliga farten i höljes så var vi extra laddade för ett bra resultat i Västerås. Vi hade löst problemet med den dåliga effekten ur motorn och renoverat växellådan.

Rallycross SM
LÄS MER
Tuff Rallycross debut i Höljes

Efter månader av jobb för att få en bil klar i tid för de två första deltävlingarna av Rallycross JSM i Höljes så hinner vi precis få bilen i ordning i tid. Jag får därmed köra mina första meter med den helt nybyggda bilen i depån på vägen till besiktningen på fredagen.

Rallycross SM
LÄS MER